О, новости чуток появляются!
Євгеній ЛІТВІНКОВИЧ: «Усе буде смачно!»
Співак із особливим голосом, білорус, в якого залюбилися тисячі українців, на тривалий час припинив виступи й зник із телеекранів. Як стало відомо, причиною відсутності Євгена Літвінковича стали трагічні події в Україні на Майдані, відсторонитися від яких артист не зміг. На знак поваги, підтримки й скорботи він скасував усі заплановані концерти й перестав з’являтися на світських заходах. Виняток зробив тільки для телеканалу «М1», де взяв участь в акції «Єдина країна!», закликавши українців до єднання. Тепер артист повертається, щоб допомогти всім нам бодай трохи відволіктися.
– За принципом пролісків у лісі творчі люди мають з’явитися першими, щоб подарувати радість людям, – пояснив своє рішення співак. Відтак представив три нові композиції «Міражі», «Тут і зараз» та україномовну «Ей, мамо!». Цікаво, що останню для співака написав його друг, також учасник проекту «Х-фактор», волинянин Аркадій Войтюк. – Дуже радий, що в моєму репертуарі з’явилася перша по-справжньому моя пісня українською мовою. Як на мене, тільки українська мова може так яскраво і вичерпно продемонструвати темперамент і характер людини.
А ще співак знявся у кількох кулінарних проектах. Навчився сам і нам розповів, як готувати свинячі реберця й «ідеальні» голубці.
ЗАПЕЧЕНІ СВИНЯЧІ РЕБЕРЦЯ В МАРИНАДІ «БАРБЕКЮ»
Свинячі реберця шалено смачні, навіть якщо їх просто обсмажити на сковорідці. А коли замаринувати їх і запекти – вони стають смачніші удвічі! Фірмовим рецептом приготування свинячих реберець поділився з Євгеном Літвінковічем кулінарний експерт Ігор Місевич. Легко, цікаво, смачно!
Для маринаду «Барбекю»: 6 апельсинів, 4 помідори, 4 ст. ложки соєвого соусу, 2 ст. ложки цукру, 0,5 скл. сухого червоного вина, 1 цибулина, 2 ст. ложки соняшникової рафінованої олії, перець чорний мелений, перець чилі.
Для маринаду вичавити апельсиновий сік. Помідори розрізати на чотири частини, за допомогою ножа вийняти зернятка. Обсмажити помідори на невеликій кількості соняшникової олії, потім перетерти їх через сито. Отриману масу змішати з апельсиновим фрешем. Додати соєвий соус, цукор, червоне вино і олію. Ретельно збити суміш. Додати дрібно нарізану цибулю та спеції. Все добре перемішати. Маринад готовий.
Свинячу грудинку розрізати на порційні шматки по три ребра, промити, обсушити. Покласти реберця в маринад, ретельно втерти в них спеції. Поставити під прес і залишити в холодильнику на 2–3 год. Потім скласти реберця в товстостінне деко з високими бортами, попередньо встеливши його фольгою. Фольгу змастити тонким шаром олії.
Реберця злегка присипати цукром. Для аромату додати гілочку розмарину або інших трав, шматочки бекону, сухофрукти або яблука. Випікати за температури 160 градусів приблизно 40–50 хв. Страва готова.
ГОЛУБЦІ НА ОВОЧЕВІЙ ПОДУШЦІ
А кулінарний експерт Тетяна Литвинова навчила співака Євгена Літвінковіча готувати ідеальні голубці.
1 капустина, 250 г свинини, 250 г яловичини, 250 г круглого рису, 2 цибулини, 2 морквини, 2 болгарські перці, 2 ст. ложки сметани, 6 помідорів, 2 ст. ложки олії, 10 г подрібненого лаврового листа, сіль, чорний перець, паприка, мускатний горіх до смаку.
Капусту очистити від пошкодженого листя й вирізати качан. Зняти листя з качана, опустити їх у воду, що кипить, на 10 хв. Окремо відварити рис, попередньо промивши його в проточній воді. Рис залити водою так, щоб вода покривала його палець. Довести рис до кипіння і відставити, щоб стікав на друшляку. Перекрутити і змішати два види м’яса. Додати дрібно нарізану цибулю (не всю) і спеції (до смаку). Фарш змішати з охолодженим рисом, посолити й поперчити. Для подушки з овочів дрібно нарізати цибулю і болгарський перець, натерти моркву. Обсмажити на олії, додати сіль. Добре перемішати – подушка з овочів готова.
Помідори подрібнити в блендері, протерти через сито, щоб позбутися насіння. Змішати зі сметаною, додати сіль, перець, мускатний горіх. Формуємо голубці. У каструлю з товстим дном викласти масу з обсмажених овочів (частину). Потім – шар голубців. Знову масу з обсмажених овочів і шар голубців. Все залити томатно-сметанним соусом. Довести до кипіння. Тушкувати на малому вогні протягом години. Всередину можна додати шматочок вершкового масла.
Жанна КУЯВА
ссылка: http://simya.com.ua/articles/17/65081/